WEDSTRIJD ZVK Proost Lier - Futsal Chatelineau  2 - 4  (1-2)

DATUM 06-12-2013  21:15

DOELPUNTEN 9’ Liliu (0-1), 11’ Ajouaou (1-1), 15’ Rosa Lima (1-2), 30’ Cox (2-2), 34’ Liliu (2-3) en 39’ Dujacquier (2-4).

VERSLAG Beide teams toonden veel respect voor mekaar. Midden de eerste periode opende Liliu de stand. Sterk stoorwerk van de thuisploeg leverde enkele minuten later de gelijkmaker op. Een perfect uitgevoerde counter liet de regerende landskampioen toe met 1-2 op het bord te gaan rusten. Op slag van rusten miste Cox immers van een haar de 2-2. Lier kampeerde na de pauze doorlopend op de speelhelft van de bezoekers. Dat leidde enkel tot de gelijkmaker (2-2). Er waren tal van mogelijkheden op meer. Die werden echter niet benut. Châtelineau sloeg in de laatste minuten ongenadig toe. Het klopte Lier omdat het meer maturiteit, ervaring en geduld kon opbrengen. Routinier Liliu tekende voor de 2-3. Lier ging nog met vijf man aanvallen. Dat werd een minuut voor inrukken nog afgestraft ook. Het was een wedstrijd die lange tijd alle kanten op kon. Châtelineau kan zich nu toeleggen op de onvervalste topper vrijdag tegen FT Antwerpen met de eerste plaats als inzet.